Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Huzursuz Bebeği Sakinleştirmenin Yolları Nelerdir?

07-05-2021 23:07

Huzursuz Bebeği Sakinleştirmenin Yolları Nelerdir?

Bebeğinizin huzursuz olması sizi başlı başına rahatsız eden bir etki yaratabilir. Bu rahatsızlık durumdan duyulan rahatsızlıktan ziyade bebeğinizin konforunun olmayışı, ağrı, acı ya da benzer bir hissiyat çekip çekmediğini bilememekten kaynaklıdır. Anlamanın yolu ise son derece karmaşıktır. Zira bebekler iletişim becerileri gelişmediği için herhangi bir sebepten ötürü ağlayabilirler ya da çeşitli huzursuzluklarla sıkıntılarını göstermeye çalışabilirler. Huzursuz bebeği sakinleştirmenin yolları ise ilk olarak problemin nedenini bulmaktan geçer.

Çünkü bebeğiniz altını pislettiği için huzursuzsa ve siz onu beslemeye başlarsanız bu onun huzursuzluğunu sonlandırmayacaktır. Aksine daha da hırçınlaşabileceğini söyleyebiliriz. Haliyle onlarca farklı sebep arasından hangi sebepten dolayı mutsuz, huzursuz ya da sinirli olduğunu bilmek önem arz ediyor. Huzursuz bebeği sakinleştirmek son derece geniş bir zaman dilimini kaplayacak aktiviteler arasındadır. Öyle ki 3 yaşa kadar iletişim becerilerinin gelişimine bağlı olarak bu süreç yaşanabilir.

Bebeği sakinleştirme yöntemleri için sebebin öneminden söz etmiştik. Bunun için onlarca farklı faktör olduğu için tümünü göz önünde bulundurmak zorundasınız.

·Karnının acıkmış olması

·Karın ağrısı/gaz sancısı

·Yorgunluk/uykusuzluk

·Fizyolojik ağrı ve sızılar

·Altının kirli olması

·Yeteri kadar emzirilmemesi/yeterli süt gelmemesi

·Kullanılan ilaçlar ve etkilerin semptomları

·İlgi isteği

·Diş çıkarma periyodu

·Pamukçuk

·Düzen değişikliği(oyuncak, oda, yatak, ev,insan vb)

·Çeşitli enfeksiyonlar

·Rahatsızlıklar

·İltihaplanmalar

·Reflü ve hazımsızlık sorunu

·Pişik

·Üşüme/İsilik

Burada yer alan sebeplerin sonuç odaklı bakıldığında kişisel konfor alanını negatif yönde etkileyeceğinden şüphe yok. Aslında ortamda, kişilerde, oyuncaklarda değişiklikle yaşanan bir enfeksiyon ve bu enfeksiyona bağlı ağrıdan dolayı yaşanan huzursuzluk tabii ki aynı olmayacaktır. Uzun süreli ve hiçbir şekilde rahatlamayan bebeklerin doktora çıkarılması veya bir uzmana danışılması gerektiği bundan dolayı söylenir. Bebeği sakinleştirmenin yolu kesinlikle sorunların tespitinden geçtiği için onu daha iyi tanıyor olmanız önemlidir.

Bu bağlamda da belli bir süre geçtikten sonra hareketlerinden, huzursuzluğun şiddetinden ve yapısından problemi çözme şansına sahip olabilirsiniz. En önemli noktalardan birisi ise tabii ki müdahale ediş şeklinizdir. Hızlı bir biçimde aksiyon alarak altı pislenmiş bebeğinizin altını değiştirmeniz hem onun rahatlamasına hem de olası bir pişik, isilik ya da enfeksiyon riskini ortadan kaldırmaya yarayacaktır. Böylece listeden birkaç maddeyi aynı anda eleyebilirsiniz. Ağlayan bebek nasıl susturulurkonusunda da burası önemli bir noktadır.

Ayrıca fizyolojik bir sorun olmasa bile bebeğinizin psikolojik olarak bazı hassasiyetlerini göz önünde bulundurmalısınız. Henüz hafızasını yeni yeni şekillendirdiği bu süreçte anne figürünün yerinin çok ayrı olduğunu söylemek mümkün. Bebeğin ağlaması nasıl biter diye merak ediyorsanız anne kucağının öneminden söz etmek gerekiyor. Çünkü bir bebek belirli bir döneme kadar annesiyle kendisini bir bütün olarak hisseder. Algısı bu yöndedir ve bebeğin anneden uzak kalması bile onun huzursuzluğu için ana faktörlerden birisine dönüşebilir.

Yaklaşık olarak 6 aya kadar süren bu zaman dilimi sonrasında da bazı benzer detaylarla karşımıza çıkabilir. Örneğin odada onu yalnız bıraktığınızda terk edildiğini ve sizi bir daha göremeyeceğini düşünebilir. Bu artık yalnızca anne ile sınırlı değil diğer insanlar için de verebileceği genel bir tepkiye dönüşmüş olabilir. Huzursuz bebekler için çözüm ise davranışlarını analiz etmek ve ona uygun bir rahatlama yolu bulmaktan geçer. Bebeğinizin mutlu olduğu anları, huzurlu göründüğü aktiviteleri ve yapmaktan keyif aldığı eğitici adımları bu süreçlerde uygulamanız tavsiye edilebilir. Ki en önemlisi fizyolojik olarak bir problemi olmadığından emin olmanızdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.