Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hamilelik Süresince Egzersiz Programı Nasıl Olmalı?

06-05-2021 22:46

Hamilelik Süresince Egzersiz Programı Nasıl Olmalı?

Gebelik belirtileri arasında sıklıkla gözlemlenen pek çok unsur olduğu biliniyor. Anne adaylarının bu belirtileri görmeye başladıktan sonra yoğun bir araştırma sürecine girdiklerinden şüphe yok. En merak edilen noktalardan birisi ise tabii ki hamilelik süresinde edinilen pozisyonlardır. Çünkü oturmak, kalkmak, yatmak, gündelik hareketleri yapmak hem aşırı dikkat edilmesi gereken eylemlere hem de fazlasıyla zorlu aksiyonlara dönüşebilir.

 

Hamilelikte doğru oturuş pozisyonları bile sizin daha rahat bir gebelik geçirmeniz için hayati önem taşımaktadır. Genel olarak ayaktayken, otururken ya da gündelik rutininizdeyken birkaç detayı önemsemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tabii ki egzersiz programları kadar doğru pozisyonda hareket etmenin önemine vurgu yapmalıyız.

·Omuzların dik ve düz durması

·Başın dik ve düz tutulması

·Ayakların paralel durması

·Sırtın öne doğru eğilmemesi ve dik durması

·Dizlerin bükülmemesi

·Karın bölgesinin gergin durması

·Boynun aşağıya düşük durmaması

 

Hamilelik egzersizleri arasında temel birkaç hareketin çok önemli olduğunu söylemeliyiz. Çünkü genel hatlarıyla tüm vücudun hareket kabiliyetini maksimum verimle kullanmanız mümkün olacağından egzersizler bu hareketler etrafında dönecektir.

·Kalça ve Beli Kuvvetlendirme Egzersizi

Egzersize başlarken doğru pozisyonun elleriniz ve dizlerinizin üzerinde durmak olduğunu söylemeliyiz. Bu pozisyonu aldıktan sonra sırttan başlayarak başınıza doğru ilerleyen bir eğim hareketi yapabilirsiniz. Tüm vücudunuzun esnek bir biçimde gevşemesini sağlar. Dizlerinizi açarak kalçanız yere değene kadar oturmaya çalışın. Bu süreçte denemeleri devam ettirerek egzersizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Duruşunuz ilk şeklindeyken karnınızı aşağıya doğru eğerek kendinizi bükün. Kollarınızı duruş pozisyonundan ileriye doğru götürüp tekrar eski haline getirip set halinde uygulayın.

·Bacak Antrenmanları

Vücut yükü artacağı için hamilelikte spor programı kapsamında bacak çalışmanız oldukça önemlidir. Bir ayağınız yerdeyken diğer bacağınızın dizini yere temas ettirin. Ardından dizinizi diğer bacağınızla temas ettirirken diğer bacağınızı düzeltip ayağınızla yere basın. Bu hareketi tekrarlayarak set şeklinde uygulayın.

·Temel Egzersiz

Vücudunu tümüyle çalıştıracak olan egzersizlerde ise yere uzanın ve bacaklarınızı iki kenara doğru açın. Ardından kollarınızı aynı paralel eğride açıp kapatarak vücudunuzu çalıştırın. Isındıktan hemen sonra ise bacaklarınızı karnınıza doğru teker teker çekmeye başlayın. Bunu set olarak yapmayı ihmal etmeyin.

·Emeklemek

Yalnızca bebekler değil insanlar için de en önemli egzersiz türlerinden birisi olabileceğini unutmayın. Emekleme pozisyonuna geçin ve odanın içerisinde yavaş hareketlerle emeklemeye başlayın. Bu hareketler esnasında hamilelik egzersizi yaptığınızı unutmayın. Dikkatli ve bir o kadar kararlı olmanız rahat bir gebelik geçirmeniz için en önemli faktörlerden birisidir.

Gebelik egzersizleri belirtiler başladıktan hemen sonra yapılabilecek ve hamilelik süresince kademeli olarak devam edilebilecek antrenman programlarıdır. Bebeğe ve anne sağlığına herhangi bir zarar olmamasıyla beraber faydalı oldukları uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır. Profesyonel bir hamile egzersiz programı ile daha konforlu bir hamilelik geçirmek mümkündür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.