Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

06-05-2021 22:37

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik yaşam döngüsü boyunca en heyecan verici süreçlerin ilk adımıdır. Bir bebeğin hayata geliş serüveninin ilk adımlarında ise anne adaylarının büyük bir heyecan duyduğundan şüphe yok. Fakat bu sürecin en muamma kısımlarından birisi hamilelikten emin olma sürecidir. Özellikle hamilelik belirtileri nelerdir diye merak edildiğinde bu süreç daha da karmaşık hale gelebilir. Çünkü belirtileri taşıyor olmasına rağmen hamilelik yaşamayan ya da pek çok belirtiyi yaşamamasına veya hissetmemesine rağmen hamile olan çok fazla insana rastlanabilir.

Bu süreç hormonlarda yaşanan düzensizlik ile başlayan, kişiden kişiye değişen yapıyla beraber daha da belirginsiz hale gelen dönemi kapsar. Elbette ki hamileliğin ilk belirtisi olarak kadınların adet gecikmesi direkt olarak akla gelmektedir. Sürecin başladığına işaret olan bu gecikme yanıltıcı olabileceği gibi en erken hamilelik belirtisi olarak literatürde yer almaktadır.

Hamilelik belirtisi için adet gecikmesi önemli bir argüman olmasına karşılık erken hamilelik belirtilerinin genel semptomlar olarak nitelendirilebilmesi netliği etkiler. Dolayısıyla tam bu aşamada hamilelik testinin önemine vurgu yapmak gerekiyor. Keza ilk belirtiler arasında kusma, tat alma duyusunda azalma, yemeklerden ve kokudan tiksinme, baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik gibi günlük rutin hayatımızda başımıza gelebilecek pek çok semptom gözlenebilir.

Acaba hamile miyim sorusunun daha da güçlü belirtilerle daha net bir biçimde cevaplanması gerektiği ise aşikârdır. Kadın vücudunda pek çok değişikliğin yaşandığı bu süreçte fizyolojik olarak pek çok ipucundan söz etmek mümkündür. Aynı şekilde psikolojik olarak bazı değişimler gözlemlenmesi de kaçınılmaz olabilir.

·Genel Semptomlarda Artış

Yaşanan baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulanması, kusma ve koku hassasiyeti gibi durumlar anlık olarak herkesi başına gelebilecek genel durumları kapsar. Fakat bunların sıklığı ve yaşanış süreci uzadıkça daha net bir belirtece dönüşebilirler. Birkaç gün süren, sürekli devam eden ve şiddetini arttıran belirtiler için doktorunuza başvurmanız önemlidir.

·Göğüslerde Anormallik

Anneliğin emzirmekle doğrudan alakalı bir durum olacağını ve buna bağlı olarak fizyolojik değişimlerden direkt olarak göğüslerin etkileyeceğini söylemeden geçemeyiz. Göğüslerde hacim olarak büyüme ve bu büyümeye bağlı olarak daha dolgun bir yapı gözlenir. Aynı zamanda yalnızca görünüm açısından değil dokunulduğunda acı, ağrı ve karıncalanma gibi bir hissiyat oluşması normaldir. Ayrıca göğüs uçlarında da rengin daha da koyulaşması sık görülen bir belirtidir.

·Devam Eden Şişkinlik ve Ağrılar

Özellikle kasık bölgesi başta olmak üzere bazı keskin ağrılar yaşanmaya başlanır. Bu aşama rahimde spermin tutulma sürecine denk gelir ki karın bölgesinde gözle fark edilebilecek düzeyde ufak bir şişkinlik oluşabilir.

·İdrar Rengi ve Tuvalet İhtiyacının Sıklığı

Hamileliğin temel belirtilerinden birisi sık idrara çıkmaktır. Erken dönemde çok sık görülmese de daha koyu renk idrar görmek ve bu sık sık tuvalete gitmek diğer belirtilerle birleştiğinde hamileliğe işaret edebilir.

·Genital Akıntılar

Spermin tutunma süreci yalnızca fiziksel bir ağrıyla değil aynı zamanda akıntılarla da anlaşılabilir. Bu süreç boyunca vajinadan beyaza çalan nispeten koyu kıvamlı bir sıvı akıntısı oluşabilir. Akıntının şiddeti, sıklığı ve yapısı bünyeden bünyene değişkenlik gösterebilir. Nadiren de olsa az miktarda kanamayla birlikte görülmesi mümkündür.

 

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Bu konuda çok fazla fikir ayrılığı olduğunu söylemek gerek. Ancak bunun için geçmesi gereken net sürenin 4-5 hafta olduğunu vurgulayalım. Zaten ilk hamilelik belirtisi olarak ilk regl döneminin bir haftalık bir gecikmeye uğraması olduğunu varsayarsak 4-5 haftalık süreç geçmiş olacaktır. Ardından diğer semptomlarla birlikte hamilelik için diğer belirtiler daha da belirginleşir. Ki çoğu anne adayında bu belirtilerden kaynaklı hamilelik şüphesi 7.hafta itibariyle başlar.

Hamilelik testi bu aşamada verilecek en net karardır. Fakat burada da bazı detayları es geçmemek gerekiyor. Keza idrarla hamilelik testi yapıldığında bunun doğruluk oranının %50 civarında olduğunu söylemeliyiz. Bu kit şeklinde evde uygulayabileceğiniz bir test için geçerli orandır. Hastanelerde daha net bir inceleme söz konusu olup daha yüksek oranlarda doğruluk mümkün olabilir. Fakat zaten kan vererek hamilelik testi yaptırmak kesin sonuç verecektir. Ayrıca adet gecikmesini takiben vajinal ultrason yöntemiyle gebelik görüntülenebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.