Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğuma Giderken Hastane Çantasında Bulunması Gerekenler

16-05-2021 20:37

Bebek İçin Hazırlanan Hastane Çantasında Neler Olmalı?

Gebelik haberiyle beraber ebeveyn adaylarının tatlı bir telaş dönemi başlar. Bu dönemin hem heyecanlı hem de sabırsızlıklarla dolu bir süreç olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki bazı konularda hazırlıkların tamamlanması sürprizlerle karşılaşmamak için önem arz ediyor. Bebek için hazırlanan hastane çantasında neler olmalı sorusu bu noktada karşımıza çıkabiliyor. Çünkü hastane için hem anneye hem de bebeğe özel bir çanta hazırlanması gerekiyor.

Doğum aşaması uzunca bir süre stres yaratabileceği için hamilelik esnasında zamanlama ilk önemsenen faktör oluyor. Çünkü erken doğum riskini de göz önüne alarak buna uygun bir zamanlama tercih etmek en doğrusudur. Ancak doktorunuz tarafından erken doğum ile ilgili bir uyarı almadıysanız zamanlama olağan akışında sürebilir.

Normal şartlarda hamilelik 9 ay 10 gün dolaylarında süren bir periyot olarak tanımlanır. Haliyle her şeyin stabil ve normal devam ettiği bir gebelik için hamileliğin 8.ayı doğru bir zaman olabilir. Ancak erken doğum riski taşıyan bir gebelikte doğum çantası nasıl hazırlanmalıdır sorusu kadar ne zaman hazırlanması gerektiği de önem kazanır. Bunun içinse hamileliğin 25.haftasından başlayıp 30.haftasına kadar ilerleyen süreç ideal olacaktır.

Doğuma Giderken Hastane Çantasında Bulunması Gerekenler

Hastanede anne ve bebeğin farklı ihtiyaçları olabileceği için çantalar buna bağlı olarak ayrı hazırlanmalıdır. Anne için hamilelik çantası hazırlandıktan sonra özenle seçilerek bebek için de hazırlıklara başlanmalıdır. Doğuma giderken hastane çantasında bulunması gerekenler için aklınıza gelebilecek ya da gelmeyen her detayı öngörmeniz şart. Çünkü bu süreç boyunca hastanede olacağınız için her ihtiyacınızı elinizin altında hissetmek size ayrı bir güven verecektir.

Doğuma giderken yanıma neler aldım notlarına bakarak sizden önce doğum yapmış ve tecrübelerini aktarmış kişilerden faydalanmak bu süreci daha da kolaylaştırabilir. Biz sizler için bebek hastane çantasının içerisinde neler olması gerektiğine dair tüm ayrıntıları listeliyoruz. Böylece listeye bağlı kalarak sorunsuz bir biçimde doğum için hastane çantası hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz. Tabii ki bu liste bebek için geçerli.

·Hastane çıkış takımı (Tercihen 2-3 tane)

·Tulum (Tercihen 4-5 tane)

·Battaniye

·Eldiven

·Çorap

·Havlu

·Islak mendil

·Bebek bezi

·Biberon

·Emzik

·Pişik kremi

Bu ürünler arasında biberon gibi ürünleri birden fazla tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Hem belli aralıklarla değiştirerek dezenfekte etmeniz hem de farklı ihtiyaçlar için kullanmanız mümkün olacaktır. Zira doğum hastane çantası hazırlığı ve hamilelikte corona virüs kesinlikle birbiriyle bağdaştırılarak buna uygun bir hazırlık yapılmalıdır. Böylesi bir süreçte yedek ürünlerle hastane çantasını zenginleştirmek olası tüm riskleri en düşük seviyeye indirmek için önemlidir.

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanmalıdır?

Bebek için hazırlanan hastane çantasında neler olmalı konusunu incelediğimizde gayet standart ihtiyaçların listelendiğini görüyoruz. Bebek bezi gibi yenidoğan için özel olarak tasarlanmış ürünlerde boyuta dikkat etmek faydalı olacaktır. Aynı şekilde tulum, hastane çıkışı gibi ürünler için de boyutlar önemli bir faktördür. Boyut kadar önemli olan bir diğer unsur ise tabii ki ürünlerin niteliği olarak karşımıza çıkıyor.

En basit şekliyle doğum hangi aylarda yapılacaksa o mevsime uygun ürünler tercih etmek önemli olabilir. Basit gibi görünen bir detay olsa da yaz aylarında yaşanacak bir doğum için kışlık bir battaniye sizin için iyi bir seçim olmayacaktır. Tam tersinde de kış aylarında yazlık bir battaniye çocuğunuz için verimli bir kullanım sağlamayacaktır. Tüm bunlar özenle dikkat etmeniz gereken detaylar arasında sayılabilir. Doğuma giderken hastane çantasında bulunması gerekenler arasında gördüğünüz her şeyi yedekleriyle beraber çantaya koymanız ise büyük bir garantiye dönüşebilir.

Günümüzde çok büyük sorunlarla boğuştuğumuz bir dönem yaşıyoruz. Küresel çapta bir salgının halen daha izleri taşınıyor. Tedbirli olmak her zaman önemli olduğu için yedek ürünler sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. Ayrıca savunma mekanizması yeni yeni oluşan bebeğinizin daha steril bir yaşama merhaba demesini sağlamak için buna özen gösterebilirsiniz. Artık doğum hastane çantası hazırlığı ve hamilelikte corona virüs kalıbının sık sık yana gelmesi bundan kaynaklanmaktadır.

 

Doğum Hastane Çantası Hazırlığı ve Hamilelikte Corona Virüs

Doğuma giderken yanıma neler aldım diye düşünüp duranlar için hastane çantanızın bir listesini çıkararak sürekli güncellemenizi öneririz. Bu sayede sonradan aklınıza gelen ya da hatırlayamadığınız alternatifleri de dahil etme şansına erişeceksiniz. Böylesine hassas bir dönemde doğum yapacağınız için bazı detaylara çok daha takıntılı bakmanız son derece normaldir. Biz yetişkinler için bile ciddi bir kişisel hijyen denetiminin söz konusu olması gerekirken henüz dünyaya yeni gelmiş bir bebek için çok daha fazlasını yapmamız şart.

Haliyle doğum çantası nasıl hazırlanır konusunu hem kendi hijyeniniz hem de bebeğinizin hijyeni için baştan aşağı gözden geçirmeniz önerilir. Corona virüs sebebiyle hastane tarafından alınmış önlemler elbette ki belirli bir standardın üzerinde olacaktır. Ancak yine de kişisel hijyeniniz için bazı önlemleri kendi başınıza almanız şart. Hastane çantasında bebeğiniz için kullanabileceğiniz bir ürün olmasa bile kendi hijyeninizi sağlamak amacıyla mutlaka etkili bir dezenfektan bulundurmalısınız. Tam bu noktada akla hastanede zaten dezenfektan bulunacağı fikri gelebiliyor.

Ancak sizin kişisel olarak kullanabileceğiniz, size ait ve her zaman elinizin altında olan bir dezenfektan olması bebeğinizle temas öncesinde kendi hijyeninizi sağlamanız açısından gerçekten önemlidir. Bebeğiniz ve kendiniz için ıslak mendillerin dezenfektan özelliğe sahip olması alınabilecek bir diğer önlem olarak düşünülebilir. Bilhassa doğuma giderken hastane çantasında bulunması gerekenler listesini covid 19 dahilinde gözden geçirerek güncellemek şu sıralar kesinlikle atmanız gereken bir adım olarak düşünülebilir.

Doğuma Giderken Yanıma Neler Aldım?

Doğum için hazırlanan hastane çantasında neler olmalı konusunu anne ve bebek olarak iki ana gruba ayırdıktan sonra rahatlıkla çantanızı hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri bebek için listelemiştik. Bu kez anne için ne gibi ihtiyaçların söz konusu olacağından söz etmeliyiz. Keza bu süreç boyunca bebek ne kadar hassas ise yeni doğum yapmış annenin de o kadar hassas olabileceği unutulmamalıdır.

·Hastane evrakları

·Daha önceden yapılmış testler, sonuçlar ve evraklar

·Sağlık karnesi veya benzeri evraklar

·Hamilelik dosyası

·Hijyenik ped

·Emzirme aşamasını kolaylaştıracak pijama ya da gecelik benzeri üst giyim ürünleri

·İç çamaşırı

·Alt üst kıyafet

·Sabahlık

·Havlu

·Rahat değiştirilebilen kıyafetler

·Hastane çıkışı için kıyafet

·Çorap

Burada söz konusu ürünlerin yedekli olarak alınması faydalı olacaktır. Özellikle şu sıralar doğum hastane çantası hazırlığı ve hamilelikte corona virüs sürecini çok iyi bir biçimde analiz etmek gerekiyor. Sürekli üst değiştirmek ya da havlu gibi ürünleri daha hijyenik kullanmaya özen göstermek gerekebilir. Aynı şekilde çantada havlu, çorap, iç çamaşırı, giyim ürünleri gibi kalemleri birden fazla adeta almak mantıklı olacaktır. Yine dezenfektan, kişisel bakım ürünleri, ıslak mendil ve benzeri hijyenik ürünlerin çantada yerini alması şu süreçte çok önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.