Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çalışan Anne Baba Çocuklarıyla Nasıl Kaliteli Zaman Geçirebilir?

24-10-2021 14:50

Çalışan Anne Baba Çocuklarıyla Nasıl Kaliteli Zaman Geçirebilir?

Hayatımız bazı dinamiklere bağlı olduğu için farklı standartlar söz konusu olabiliyor. Bilhassa artık eskiden farklı olarak yalnızca baba çalışmıyor. Pek çok evde hem anne hem de baba bir işte çalıştığından çocukla geçirilen zaman dilimi bir hayli düşüyor. İş zorunluluğu söz konusu olduğu içinse bu zamanı arttırmak neredeyse olanaksız bir hal alıyor. Fakat süreyi arttıramasanız bile mevcut zamanı en iyi şekilde değerlendirmek her zaman mümkün olabilir.

Çalışan anne babaların çocuklarıyla zaman geçirmesi gelişimi direkt olarak etkileyecek bir faktördür. Gün içerisinde annesini de babasını da göremediği için çocuğun gelişim sürecine etki edebilecek düzeyde bir yoksunluk söz konusu olabilir. Fakat bunun önüne geçmek yine belli sorumluluklar dahilinde ebeveynlerle alakalıdır. Yapılan en büyük hatalardan birisi yaşanılan bu süreyi iyi değerlendirememektir. Nasıl olsa kısa bir zaman dilimi beraber olunacağı için sürecin önemsiz olduğunu düşünmek tüm hataların başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Aşabilmenin yolu ise kaliteli ve konforlu bir zaman geçirmekle mümkün olabiliyor. İlk öncelik daha aktif bir zaman için aktiviteler yaratmak ve onun isteklerine kulak vermek. Bu sayede çocuğunuzun daha mutlu ve huzurlu olduğundan emin olabilir, gelişiminin ise iş faaliyetlerinden ötürü aksamayacağının garantisini hissedebilirsiniz. Her çocuk ebeveynleriyle vakit geçirmek ister ve bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlar. Ancak iş durumundan ötürü bu ilgiyi ve sevgiyi genel anlamda ya farklı bir aile büyüğünden alır ya da kreş gibi genel bir ortamda bundan etkilenmeye çalışır. Çoğunlukla anneanne ya da babaanne figürü çocuğun bakılması için en çok tercih edilen alternatiflerdir. Ne kadar ilgili olursa olsun bu aile figürlerinin anne ya da babanın yerini tutabilmesi olanaksızdır.

 

Çalışan Ebeveynler İçin Çocukla İyi İletişim Kurmanın Önemi

Artık çalışan anne babaların çocuklarıyla zaman geçirirken yaptığı hatalara değinmek gerekiyor. Zira burada en büyük faktörü teknolojik ürünler olarak görmek mümkün. Çoğunlukla iş çıkışında eve gelen ebeveynlerin ilk hatası çocuklarıyla iletişim kurmaya çalışırken cep telefonuyla oynamalarıdır. Daha aktif ve kaliteli bir zaman geçirmek için onunla birebir temas kurmalı, etkileşimi farklı nesneler üzerine yönlendirmemelisiniz. O gününü anlatırken, sizinle bir şey paylaşırken ya da farklı bir aktivite isterken sizin telefonla oynamanız karşı taraf için sandığınızdan daha negatif bir durum yaratır.

En basit şekliyle yetişkin bir kişi bile karşısındaki insanın telefonla oynamasından rahatsızlık duyabilir. Ki çocuğunuz tüm gün sizinle vakit geçirmesi gerekirken bundan mahrum kaldığı için sizden ciddi bir ilgi beklentisi içerisinde olacaktır. Ebeveynler aynı hatayı televizyon karşısında ekrana bakarken çocuklarıyla ilgilenirken de yapıyor. Bunu aşmak için belli bir zaman dilimini direkt olarak ona özel kılmanız şart.

Örneğin yemek yendikten sonra 1-2 saatlik süreçte yalnızca onunla ilgilenmeli, onu dinlemeli, onunla konuşmalı, oyun oynamalısınız. Eğer bunlardan birisini yaparken onu değil farklı bir nesneyi birincil plana alıyorsanız bu karşı taraf için yıkıcı bir psikolojik etkiye dönüşebilir.

Çocukların gelişimi için önemli bir nokta olan anne babayla iletişim her zaman güçlü olmalıdır. Bu sizin çalışmanıza, çocuğa bakıcının ya da farklı bir aile bireyinin bakmasına, kreş gibi oyun ortamı sağlanmasına bakılmaksızın önemsenmesi gereken bir olgudur. Anne baba ve çocuk ilişkisinde birebir iletişim ve her zaman ilginin üst noktalarda hissedilmesi gerekmektedir. İşte kaldığınız süre boyunca oyunlar oynamasına karşın edindiği tecrübeleri size anlatması, yeniden sizinle oyun oynamak istemesi, iletişim kurma talebi gibi faktörler önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.