Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Önlenir?

07-05-2021 22:19

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Önlenir?

Bebeklerde gaz çıkarma yolları ebeveynlerin fazlasıyla hakim olduğu bir süreçtir. Çünkü huzursuzluğun en baş sebeplerinden birisi çıkaramadıkları gazdır. Ayrıca kabızlık ile bir araya geldiğinde çok daha sancılı bir süreçten söz etmek mümkün olabilir. Bunun yaşanmaması içinse düzenli aralıklarla gaz çıkarmaları, dolayısıyla onlara gaz çıkarmaları noktasında yardımcı olmamız gerekmektedir.

Üç aylık olana kadar sindirim sisteminin gelişim süreci devam edeceği için bu aşamada çok daha sık bir gaz problemi yaşanabilir. Daha doğrusu gaz olmasına rağmen gazı çıkarma aşamasında zorluk yaşayabilir. Normal koşullarda ilk 6 aya kadar anne sütüyle besleneceğini varsayarsak burada anneye büyük bir görev düşüyor. Çünkü anne sütüyle bebeğin gaz sancısıarasında ince bir bağ olabilir.

·Çiğ soğan

·Bakliyatlar

·Kayısı

·Sarımsak

·Portakal

·Kavun

·Kola ve Soda tarzı asitli içecekler

Bu yiyecekleri ve içecekleri anne sütüyle bebeğinizi beslediğiniz süre zarfında tüketmemeniz gaz sancısı sorunu yaşamamanız için önemlidir. Ki aynı zamanda her beslenme sonrasında bebeğinizin gazının çıkarılmasını kendinize şart koşabilirsiniz.

 

Bebeğin gazını çıkartmak için yapmanız gereken en basit eylem ise dik oturuş pozisyonunda kucağınıza oturtmak ve sonrasında yavaş hareketlerle sırtında daireler çizmek. Sırt ve karın boşluğu bölgeleri arasında gezinecek olan bu dairelerin bebeğinizin gazını çıkarması için gerekecek aksiyonu sağlayacağından emin olabilirsiniz. Yine de gaz çıkarmıyorsa yatırdıktan sonra bacaklarıyla daire çizerek bağırsak hareketlerini daha da hızlandırmayı deneyebilirsiniz. Sindirim sistemi tam anlamıyla gelişene kadar bu süreç gaz sancısı sebebiyle oldukça huzursuz geçebilir. Ancak sonrasında bu tip bir problemle karşılaşmanız son derece ender olacaktır.

Anne sütüyle beslenen bebeklerde gaz sancısı oluşması gayet doğal olsa da aynı durum farklı nedenlerden dolayı mama ile beslenen çocuklarda da yaşanmaktadır. Formül mamayla besliyorsanız muhakkak ki biberon kullanıyorsunuz demektir. Biberonlar ise farklı yaş gruplarına ve farklı akış oranlarına sahip olarak üretilirler. Siz bebeğinize aşırı akıtan bir biberonla besleme yapıyorsanız bu oldukça fazla hava yutacağı anlamına gelir. Aynı durum çok az akışı olan biberonlar için de geçerlidir.

Mama hazırlama sürecinde basit bir işlem olarak görülen mamanın çalkalanması sonrasında mama üzerinde kabarcıklar dikkatinizi çekebilir. Bu kabarcıkların oluşması bebeğinizde aşırı bir gaz oluşacağı anlamına gelir. Bunu önlemenin ise iki farklı yolu var. Biberonun kapağını açarak kaşıkla bu köpükleri alabilir ya da çalkalama işlemini normal standartlarda değil dairesel ve yavaş hareketlerle yapabilirsiniz. Her iki yöntemle de biberonla beslenen bebeklerde gaz sancısı önlenebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.