Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

22-10-2021 20:58

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebek masajı özellikle önemli bir uygulama olup tüm bebekler için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda bunun bebeğin fizyolojik olarak rahatlaması dışında aradaki bağı güçlendirici bir etkisi olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Bilhassa anne bebek arasındaki güçlü bağ gibi bebek ile baba arasında da güçlü bir bağ kurulabilmesi için bebek masajının etkilerine göz atmak elzemdir.

Bebeklerin masaj ihtiyacı olması ilk etapta garip gelse de aslında pek çok problemin çözümü için son derece etkin bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin kabızlık veya ishal gibi sindirim ya da boşaltım sistemi kaynaklı problemlerin çözümünde, daha huzurlu olmasını, uyuma aşamasında daha sakin olmasını mümkün kılabilir.

En merak edilen noktaların başında ise bebek masajı ne zaman yapılır vardır. Aslında bu süreç hastaneden çıkıştan itibaren başlayabilir. Onun rahatlaması ve sizinle aranızdaki bağı daha da güçlendirmesi için en önemli etkenlerden birisidir. Masaj esnasında salgılayacağı oksitosin hormonu bağlılığı güçlendirmesi için gereklidir. Hastaneden hemen sonra başlayabileceğiniz bu masaj aktivitesini yaklaşık 10 dakika kadar yapmanız onun minik bedeni için fazlasıyla yeterli olacaktır.

 

Bebek Masajının Yararları Nelerdir?

Bebek masajı yapılış itibariyle bazı tekniklere sahip olan bir uygulamadır. En favori uygulama bebek yatarken bacaklarını yukarıya kaldırmak, karnına doğru iterek sağdan sola doğru daireler çizmektir. Bu sindirim ve boşaltım sistemini harekete geçiren, gaz çıkarmasını sağlayan ve dolayısıyla rahatlamasına yardımcı olan bir masaj tekniğidir. Yüzüstü yatırılarak sırtı sağa, sola, yukarıya ve aşağıya doğru sıvazlanarak aynı işlemler uygulanmaya devam edilir.

Bebek masajının faydaları ise her bebeğin ihtiyaç duyacağı bazı detayları kapsar.

·Sindirimi kolaylaştırır

·Boşaltım sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar.

·İshal ve kabızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

·Prematüre bebekler için en önemli etken olan kilo alımına katkı sağlar.

·Huzursuzluğu giderir.

·Sakinleştirici etkisi sebebiyle uyumasına yardımcı olur.

·Büyümeyi ve gelişimi destekler.

·Nefes alıp vermeyi düzene sokar.

·Hıçkırık ya da benzer sorunların geçmesini sağlar.

·Enfeksiyonlara karşı direnç kazanmasını sağlar.

·Bağırsak ve karın ağrılarını giderir.

·Bebeğinizle aranızda daha güçlü bir bağ kurulmasına olanak tanır.

Bunların tümü her bebeğin ihtiyacı olan etkenlerdir. Bu sebeple her zaman için bebek masajı uygulaması yapılmalı ve tavsiyeler neticesinde bunu babanın yapması önerilir. Çünkü anne ve bebek arasında çok ciddi bir bağ kurulmuş olmasına rağmen baba ve bebek arasında böyle bir ilişkinin kurulması zaman almaktadır. Bunu güçlendirecek etkiler içinse bebek masajı güncel bir metot olarak görülür.

 

Bebek Masajının Püf Noktaları

Bebek masajı için bazı püf noktalardan söz etmek ise önemli. Çünkü çok narin ve minik bir bedene sahip olan bebeğinizin masaj esnasında huzursuz olmasını istemezsiniz.

·Masaj için en doğru zaman

Masaj yapmaya başlamak için bebeğinizin tok olduğundan emin olunuz. Beslendikten yaklaşık 1-2 saat sonra en doğru zaman olarak belirtilir.

·Masaj süresi

Masaj süresinin çok uzun tutulmasına gerek yoktur. 10-15 dakikalık bir masaj bebekler için yeterlidir.

·Masaj konumu ve kıyafetler

Aslında alt değiştirme örtüsü üzerinde tamamıyla çıplak iken yapılması en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda bu aşamada olası bir tuvalet ihtiyacının giderilmesi her zaman mümkündür.

·Masaj yapılmaması gereken durumlar

Yeni aşı olduğunda, babanın ya da annenin gergin veya sinirli olduğu zamanlarda, masaj yapılacak elde yara, enfeksiyon ve benzeri bir durum oluştuğunda masaj yapılmamalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.