Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebek Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

06-05-2021 22:14

Bebek Kıyafeti Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeklerin hassas cilt yapıları ve narin vücutları sebebiyle her şeyin en korunaklı haline ihtiyaç duydukları biliniyor. Özellikle giyim konusunda da bunu baz alarak seçim yapmak zorundayız. Çünkü en ufak bir sorunda cilt deformasyonları ve buna bağlı gelişecek komplikasyonlar enfeksiyona kadar devam edebilecek bir olay zincirini başlatabilir. Dolayısıyla bebek kıyafeti seçerken nelere dikkat etmelisiniz hususundaki tüm detayları bir arada değerlendireceğiz. Bebekler henüz yetişkinler kadar rahat ve tüm malzemelerle uyumlu bir yaşama sahip değildir. Dolayısıyla seçimlerde güzel bir görünüm ya da estetik kaygıdan ziyade sağlıklı oluşuna önem vermemiz şart.

Burada birkaç temel unsurdan hemen bahsetmek gerekiyor. Bebek kıyafetleri nasıl olmalı konusunun ana maddelerinden birisini %100 pamuklu olarak vurgulamak mümkün. Doğal yollarla elde edilmiş ve pamuk dokusuyla cilt üzerinde herhangi bir yan etki yaratmayan kumaşlar bebeğinizin için hem en konforlu hem de en sağlıklı seçim olacaktır. Diğer sentetik malzemeler dolaylı yollardan cilt tahrişine, pişik ve isilik gibi istenmeyen problemlere yol açabilir.

%100 Pamuk İçerikli Bebek Alt Üst Takım Modellerini İncelemek İçin Tıklayın! 

İnsan cildi için zararlı olarak mimlenmiş olan malzemeler kullanılarak üretilmiş olan hiçbir giysiyi bebeğiniz için satın almamanız gerekiyor. Bu ne kadar güzel gözükürse gözüksün kötü bir geri dönüşe yol açabilir. Ayrıca sağlık açısından artık önemli bir standart haline gelen antibakteriyel olmasını da göz ardı etmemelisiniz. Çünkü bilhassa bebekler üzerine yiyecek ve içecek dökebilen, etraftaki pek çok nesneden dolayı üstünü kirletebilen bir potansiyele sahiptir. Bu durumda bu kirin içerisinde oluşabilecek bakterilerle mikrop kapması ya da rahatsızlıklara sebebiyet verebilecek bir alerjen oluşması göze alınamaz. Antibakteriyel bebek kıyafetleri bu aşamada önemli bir noktadır.

Tabii ki sürekli kirleneceği ve düzenli olarak değişeceği için bazı temel özelliklerini de tercih kriteri olarak değerlendirebilirsiniz. Örneğin yukarıdan ya da aşağıdan çıtçıtlı ürünlerin bu kadar çok tercih edilmesi bundan kaynaklanıyor. Bilhassa bebek tulum ve bebek alt üst takımlar için bu özellik fazlasıyla tutuluyor. Kolay giydirilen bebek kıyafetleri sizin vaktiniz için önemli bir avantaj yaratırken bebeğinizin huzursuz olma ihtimalini de düşürür.

bebek kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Bebek body gibi her gün defalarca kez değiştirilebilecek kıyafetlerde bu giydirme ve çıkarma kolaylığı son derece büyük bir kıstastır. Aynı zamanda tüm bu ürünlerin üzerinde düğme, fermuar ya da buna benzer çıkabilecek ufak detayların olmadığından emin olmalısınız. Bunlar hem cildini tahriş edebilir hem de kopararak yutma potansiyelini ortaya çıkarabilir. Bunun yerine olabildiğince sade ve sağlıklı modellere yönelmelisiniz. Ayrıca herkesin minicik bebek elbise ve etek modellerini almak için can attığını biliyoruz. Bu gibi ürünlerde de renkli seçimlerde herhangi bir kanserojen madde kullanılmadığından emin olun. Yıkama talimatlarını ve içeriğini inceleyerek satın almanız burada doğru bir seçim yapmanızı sağlayacaktır.

Artık bebek hastane çıkışı ve yenidoğan setlerinde bile farklı renkler, baskılı tasarımlar ve desenler oldukça moda olmaya başladı. Hatta kulaklı ve şapkalı modellerin bebeklere çok fazla yakıştığı biliniyor. Bu ürünleri tercih ederken pamuklu oluşu, antibakteriyel olması, kanserojen madde kullanılmadan üretilmiş olması en önemli faktörlerdendir. Bunları karşılayabilen bir model ise görünümüne bakarak tercihinizi hem kendiniz hem de bebeğinizin ilgisine göre yapabilirsiniz. Bebek kıyafeti seçimiesnasında boyutlara da odaklanmanızı tavsiye edebiliriz.

Bebek kıyafetlerinde bedenler çoğunlukla kısa aralıklara sahip gibi dursa da çok hızlı büyüdükleri için oldukça idealdir. Yani 0-6 ay arası bir tulum ya da 1-2 yaş arası bir elbise görmeniz gayet normal. Burada normalliğin dışına çıkabilecek olan fonksiyon ise bebeğinizin boyutlarıdır. Her 9 aylık bebeğin aynı boyutlarda ve kiloda olmadığı konusunda emin olabilirsiniz. Bu nedenle onun boyutlarına uygun bir ürün almanız hem içinde sıkı sıkıya durmamasını hem de çok bol gelmemesini sağlayacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.