Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Baba ve Bebek Arasında ki Bağı Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

15-10-2021 18:59

Baba ve Bebek Arasında ki Bağı Güçlendirme Yöntemleri Nelerdir?

Baba ve bebek arasındaki bağ genel anlamda anne ve bebek arasındaki bağ ile kıyaslanır ve aradaki fark ciddi boyutlarda görülür. Aslında bunun çok daha farklı bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Bebekler doğdukları andan itibaren hemen anne kucağına verilir ve ilginç bir biçimde ağlayan bebekler annelerinin kucağındayken hemen susar. Huzur içerisinde uyuyan bebekler aynı zamanda anne sütünden dolayı her zaman anne bağını daha da güçlendirirler.

Bu farkında olmadan kuvvetlenen bir bağ olup beslenme içgüdüsüyle doğru orantılı olarak düşünülebilir. Tabii ki bunun haricinde de bazı teknik detayları göz önünde tutmak gerekiyor. Keza anne ile bebek arasındaki kuvvetli bağ ne kadar önemliyse baba ile kurulacak olan temas bir o kadar önemlidir. Fakat bebeğin baba ile ilişkisi temel olarak daha zor gelişir. İlk olarak işitsel bir bağ söz konusu olur. Bu bağ 2 haftadan itibaren tam olarak oturmaya başlar. Zira artık bebek babasının sesini diğer erkek seslerinden ayırt edebilecek noktaya gelmiştir.

Aynı şekilde bebekle babanın bağını güçlendirmek için önerilen çok sayıda aktivite olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bunların başında da dokunsal iletişim geliyor. Nasıl ki anne kucağında huzurlu bir biçimde duruyorsa baba kucağında da aynı huzuru bulabilir. Fakat ilk olarak bunu anne kucağında tattığı için babanın burada girişken olması gayet önemlidir.

 

Babayla Bebeğin Bağını Güçlendirecek Aktiviteler Nelerdir?

Baba ile bebek arasındaki bağı güçlendirmek dokunsal iletişimden geçiyor. Bunu ona sarılarak göstermeniz gayet olasıdır. Aynı zamanda uyumak için ya da gazını çıkartmak için onu göğsünüze yatırarak tam anlamıyla bir temas halinde bulunabilirsiniz. Bu temas onu o kadar rahatlatacak ki güven duygusuyla beraber çok daha mutlu olması sağlanacaktır. Bağ kurma noktasında vücudumuzun salgıladığı temel hormon oksitosin tam bu dokunsal iletişim esnasında salgılanır.

Babaların ayrıca uygulayabilecekleri bazı yöntemlerden söz etmek gerekiyor.

·Bebeğinize özellikle duş sonrasında, yemek yedikten sonra, uyuma aşamasında mutlaka sarılın.

·Hafifçe sallamak, başını omzunuza koymasını sağlamak ona güven verebilir.

·Sesinizi mutlaka duyması gerekmektedir. İşitsel iletişim onun için en önemli kıstaslardan birisidir.

·Sürekli olarak onunla oyunlar oynamanız, en basit şekliyle ce-e olarak bilinen oyunla vakit geçirmeniz ona verdiğiniz değeri göstermeye yetecektir.

·Bilhassa duş sonrasında ona bebek yağı ile masaj yapmanız onu fazlasıyla rahatlatacak ve aynı zamanda aranızdaki dokunsal iletişimi maksimum seviyeye taşıyacaktır.

Bebeklerle babaları arasındaki iletişimi güçlendirmek için uzmanlar tarafından önerilen tüm bu aktiviteler pedagojik olarak kanıtlanmıştır. Bu başarılı yaklaşımlar bebekle olan bağınızı günden güne kuvvetlendirecektir.

 

Babanın Davranışlarının Bebek Üzerindeki Etkisi

Baba ile bebek davranışlarının gelişim süreci ise işitsel, görsel ve dokunsal olarak özetlense de aslında hissiyat olarak çok önceden başlar. Henüz anne karnındayken karın bölgesine yapacağınız dokunuşlar bile his olarak bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirecektir. Baba için bunun önemi daha da büyüktür. Zira henüz babalığın o üst düzey hazzını yaşamanız için önünüzde ciddi bir süreç vardır. Bu süreci ne kadar iyi değerlendirir ne kadar bağ kurarak geçirirseniz onu kucağınıza alır almaz karşılaşacağınız tepki o kadar gelişecektir.

Bebeklerle babalar arasındaki bağı güçlendirmek için uygulanan bir diğer unsur ise bebek şarkılarını tekrar etmek, onunla sürekli konuşuyor olmak ve sesinizi duymasını sağlamaktır. Bu süreç devam ettikçe daha aktif ve daha kuvvetli bir bağ kurulması mümkün olacağından asla iletişim koparılmamalıdır. Babalarda oluşan bebeklerine karşı olan çekingen tavırlar ne bebek için ne de baba için bir artı sağlamayacaktır.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.