Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Anne Sütünün Bağışıklığa Faydaları Nelerdir?

06-05-2021 21:41

Anne Sütünün Bağışıklığa Faydaları Nelerdir?

Anne sütünün bebeklerin gelişimi için en önemli faktör olduğundan şüphe yok. Yapılan araştırmalar, uzman görüşleri ve testler bunu net olarak ortaya koyuyor. Ayrıca yalnızca gıda ile beslenme üzerinde durulduğunda ortaya çıkan sonuçlar aşağı yukarı aynıyken anne sütünün faydaları noktasında çok daha fazlasını gözlemleyebiliyoruz. Gelişimi doğrudan etkileyen bir besin olmakla birlikte ilk 6 ayı aştığında anne sütünün bağışıklık faydaları gözlemlenmeye başlanıyor.

Yani gelişim süreci olarak ortaya konan 6 aylık süreç gerçekten bebeğin anne sütüyle beslenmesi gereken zorunlu bir süreç. Ancak bağışıklığını daha da güçlü kılmak isteyenlerin bu emzirme süresini 2 yaşa kadar devam ettirmesinde herhangi bir sakınca yok. Tabii ki böylesine bir emzirme süreci için iki farklı etken belirleyici olabiliyor. Bunların ilki bebeğin bu süreç zarfında anne sütü emmeye devam etmesi ve annenin süt konusunda gerekli miktarı sağlayabiliyor olması. Anne sütü ve bağışıklık arasında bu kadar güçlü bir denge varken olabildiğince uzun süre emzirmenin faydalı olacağını söylemek mümkün. 

Günümüzde anne sütü içeriği araştırıldığında içerisinde vitamin, protein, demir ve yağ olduğu ortaya çıkıyor. Araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlarda %88 civarında su oranına sahip olan anne sütünün içeriğinin böylesine mucizevi etkiler sağlaması prebiyotikler ve enzimlerle alakalı. İlk kez anne sütü alan bir bebeğin kalsiyum ve protein ile birlikte bu enzimleri alması narin vücudunun ilk koruyucu kalkanını inşa etmeye başlaması anlamına geliyor. Ki sonrasında da sürekli olarak artan ve hastalıklara, mikroplara ve organizmalara karşı savaş halinde olan bir bağışıklık sistemi kazanmış oluyor.

Her bebek tamamıyla savunmasız bir vücuda sahip olarak dünyaya gelir. Gözetim altında tutulmaları, en ufak değişikliklerden, dış faktörlerden ve benzeri unsurlardan korunmaları bundan kaynaklanmaktadır. Olası bir sorunda hastalıklarla boğuşamayacak kadar narin olan vücudunun bağışıklık için harekete geçmesi gerekir. Ki anne sütünün yararları arasında da bu bağışıklık sisteminin temellerini yer alıyor. Özellikle bazı hastalıklarda direkt olarak koruyucu rol üstleniyor.

·Solunum Rahatsızlıkları

Özellikle zatürre ve astım için bu bağışıklığın çok net bir biçimde oluştuğuna şahit olabiliyoruz.

·Enfeksiyonlar

Enfeksiyonlar bebeklerde en tedirgin edici sorunların başında gelir. Bu yüzden kulak ve solunum dahil olmak üzere idrar yolları enfeksiyonuna kadar pek çok rahatsızlıktan korunması sağlanır.

·Alerjenler

Herhangi bir alerjen sebebiyle bebeğin vücudunun yorgun düşmemesi için alerjik reaksiyonlara karşı koruma sağlar.

·Sistemik Hastalıklar

Özellikle diyabet gibi sistemik rahatsızlıkların tümü için koruma sağlayan bir duvara dönüşür.

·Sindirim Sorunları

Mide ile başlayan, sindirim sistemine yayılarak hazımsızlık, karın ağrısı, kusma gibi sorunlara yol açan tüm rahatsızlıklar için etkilidir.

·Kalp Sağlığı

Kalp ve kalbe giden damarların sağlığı için anne sütünün koruyucu etkisine ihtiyaç duyulur.

·Menenjit

Menenjit için de gözlemlenmiş bir koruyucu etkiden söz etmek gerekiyor.

Anne sütüyle beslemek bir bebek için yapılacak en iyi şeylerin başında gelir. Çünkü içeriğinde bulunan zengin yapı bağışıklık sistemini bu şekilde güçlendirirken hayatı boyunca avantaj sağlayacak bazı detaylar içerisinde de pozitif etkiler gösterir. Kalsiyum içeriğinden dolayı hem kemik gelişimi hem de fizyolojik yapısı olması gerektiği gibi ilerler. Diş sağlığı ve dişlerinin dayanıklı olması için de 6 aydan sonra anne sütüyle emzirmenin faydası olduğunu söylemek gerekir. Tabii ki fizyolojik gelişimin yanı sıra anne sütünün zihinsel gelişime katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Böylece bebeğinizin kişisel gelişimini en doğru ve en hızlı şekilde tamamlayacağı bir süreç yaşaması mümkün hale gelebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.